dilluns, 19 de gener del 2015

En Jaume i la mongetera màgica


La classe de 3r de l'escola Drassanes ha fet aquesta versió del conte per copartir-la amb l'escola de Cheng-Du.

Comença així:                                                    Descarrega el conte en català i xinès

EN JAUME I LA MONGETERA MÀGICA

Hi havia una vegada un nen, que es deia Jaume, i una mare que eren pobres. No tenien diners per menjar. Només tenien un animal. Una vaca que donava llet però amb allò no em tenien prou.

Un dia la seva mare va decidir vendre la vaca. El nen va agafar la vaca i la va netejar, li va posar una corda i va anar al mercat. A mig camí es va trobar un senyor que portava un sac ple de mongetes que segons ell eren màgiques. El senyor li va proposar de canviar la vaca per les mongetes màgiques i el Jaume va acceptar.

Després quan va tornar a casa el Jaume li va explicar a la seva mare que havia canviat la vaca per unes mongetes màgiques i la seva mare es va enfadar molt. El va castigar a la seva habitació i va llençar les mongetes per la finestra.

Des de la finestra de la seva habitació va veure que les mongetes màgiques havien crescut. I en Jaume va pujar a dalt de la mongetera.

Hi havia un castell!!!.



Dintre hi havia un gegant que estava menjant molt i al costat una gallina que posava ous d'or. En Jaume no va poder resistir-se i va esperar a que el gegant s'adormís per poder emportar-se la gallina.

Després va tornar a casa i va ensenyar la gallina a la mare. Van tenir diners per menjar fins que la gallina va morir.

En Jaume va tornar al castell, va pujar i va veure un sac de monedes. Va agafar les monedes, va tornar a casa i van tenir menjar fins que les monedes es van acabar.

Quan s'havia gastat la bossa de diners, el nen va tornar al castell per tercera vegada, i va veure una arpa molt bonica i una caixa que cada cop que la tancaves I l'obries sortien diners.

En Jaume es va emportar l'arpa i la caixa, i de sobte l'arpa va començar a cridar al gegant. L'home es va despertar i li va perseguir.

En Jaume va baixar molt ràpid per la mongetera i va veure al gegant que estava baixant i el Jaume li va dir: “Mama, mama, mama, agafa la destral ràpid! El gegant està baixant! Dóna’m la destral!”

I en Jaume va agafar la destral i va tallar la planta fins tirar-la i el gegant va caure i va morir. En Jaume i la seva mare van deixar de ser pobres.

Conte contat i la mongetera màgica s'ha acabat.