dilluns, 19 de gener del 2015

El pobre barco del capità

Els alumnes de 4rt de l'escola Ramon Llull han elavorat aquesta versió del conte i l'acompanyen d'imatges perquè el puguin entendre millor els companys de Cheng-du

Descarregueu el conte en catàla i xinès  i la  presentació en imatges  




Comença així:

EL POBRE VAIXELL DEL CAPITÀ

(1) Una vegada hi havia un petit vaixell de pesca que navegava pel mar Mediterrani, a prop de Barcelona, amb el seu capità.

(2) De sobte el cel es va ennuvolar molt i es va posar a ploure. Van començar a caure llamps i trons. Les onades cada cop eren més altes i més fortes !!

(3) El vaixell va seguir navegant , el capità llençava per la borda objectes pesants per alleugerir el pes del vaixell i ajudar-lo a seguir flotant, però no servia de res.

(4) De cop una gran onada va caure sobre el vaixell i li va trencar un tros de la proa. La pluja era molt forta, amb molts llamps i trons.


(5) Va començar a entrar aigua al vaixell i llavors va arribar una altra onada, més gran que la primera que va trencar un tros de la popa del vaixell.

(6) I després un llamp molt gros i molt fort va acabar de trencar del tot la popa. El pobre vaixell quasi no podia navegar. Cada cop la tempesta era més i més forta.

(7) Entrava aigua per tot arreu. El capità treia aigua amb una galleda, però no servia de rés. El pobre vaixell quasi estava enfonsat.

(8) El capità estava cada cop més cansat i espantat, i va començar a inflar un flotador per preparar-se pel naufragi. Cada cop plovia més, era una tempesta espantosa, amb un munt de llamps i trons.

(9) En aquell moment va arribar una onada enorme, molt més gran que totes les anteriors, va caure sobre el pobre vaixell i li va arrencar la vela.

(10) Ara si que el vaixell no va poder navegar de cap de les maneres i es va començar a enfonsar dins el mar i va desaparèixer.

(11) El capità amb el flotador va nedar molt i molt fins que va arribar a una illa a prop de Barcelona.

(12) Quan hi va arribar , va parar de ploure, va sortir el sol i el capità va descansar sota una palmera i va veure que havia perdut la samarreta.

(13) Al cap d’uns dies un altre pescador que passava per allà, va veure el pobre capità i el va portar a Barcelona.

(14) Va passar molt temps i encara no s’havien trobat les restes del vaixell fins que un dia uns nens que passejaven per una platja de la Xina van trobar un objecte sorprenent !!!:

- Sabeu què era?

(15) - LA SAMARRETA DEL CAPITÀ !!!!!

4T A – B – C Escola Ramon Llull